Jak wyłączyć uwierzytelnianie za pomocą Windows Witaj PIN, twarz i odcisk palca w Windows 10

Wyłącz Hello PIN, hasło do twarzy i odcisku palca, aby się zalogować Windows 10.

In comparatie cu versiunile precedente, Windows 10 ofera utilizatorilor mai multe optiuni de autentificare pe user-ul sistemului de operare. In loc de clasica parola din “Login Screen”, Windows 10 ne da mai multe solutii de securitate:

1. Windows Witaj Twarz : Optiune de securitate pe baza recunosterii faciale. Este ceva asemanator cu Face ID prezent pe device-urile Apple, numai ca tehnica de recunoastere biometrica este putin diferita. Sa activati Windows Hello Face este nevoie de un laptop cu camera web compatibila Witam twarz.

2. Windows Witaj odcisk palca : Vorbim tot despre o masura de uwierzytelnianie biometryczne, amprenta digitala fiind utilizata pentru autentificarea pe Windows 10. Necesita laptop si / sau PC cu cititor de amprenta.

3. Windows Cześć PIN : Este cea mai usoara si la indemana forma de autentificare pe Windows 10. Implica setarea unui cod PIN de minim 4 cifre pe care utilizatorul trebuie sa-l introduca de fiecare data cand doreste sa se autentifice pe sistemul de operare.

4. Klucz bezpieczeństwa : O cheie fizica va fi utilizata de fiecare data cand dorim sa ne autentificam pe Windows 10. Nu va ganditi ca este vorba despre o cheie asemanatoare cu cea de la usa sau de la masina. Este un fisier criptat care contine un cod de securitate unic. Acest fisier ce contine cheia digitala va fi salvat pe un USB stick si folosit de fiecare data cand ne autentificam in Windows 10.

5. Hasło : Autentificarea pe Windows 10 se va face folosind parola contului dvs. Microsoft. Cont autentificat desigur pe user-ul sistemului de operare.

6. Hasło obrazu : Aceasta este o metoda recomandata pe laptop-urile cu touchscreen (ecran tactil). Utilizatorul poate alege o imagine preferata pentru autentificare, pe care va descrie si seta anumite gesturi. Cercuri, pucte legate si alte traictorii. Este o forma asemanatoare cu deblocarea screen-ului pe Android, cand utilizatorul tebuie sa uneasca cu degetul anumite puncte.

Windows 10 Sign-In Options

In acest tutorial o sa va arat cum se poate dezactiva autentificarea cu Windows Hello PIN, Face si Hello Fingerprint in Windows 10.

wyłącz Windows Witaj PIN, twarz i odcisk palca w Windows 10

Setarile de unde putem schimba sau dezactiva metodele de autentificare (Sign-in options) le gasim in: “Settings”→„Accounts".

Windows 10 Accounts Settings

W "Accounts„Klikamy”Sign-in options” de pe bara din partea stanga.

Daca avem PIN activat si nu mai dorim sa folosim aceasta metoda de autentificare pe Windows 10, Klikamy na Windows Hello PIN din “Sign-in options„I kliknij”usunąć".

Dupa ce facem click pe butonul “Remove” o sa mai fim intrebati daca suntem siguri ca dorim sa facem acest lucru. Click “usunąć” din nou.

usunąć Windows 10 PIN

La pasul urmator trebuie sa introducem parola contului de Microsoft aferenta contului Windows 10. introducem parola si click “OK”.

Dupa ce introducem parola contului Microsoft si facem click pe “OK”, autentificare cu Windows Hello PIN este dezactivata.

In acelasi mod se face si dezactivarea pentru autentificarea cu Windows Witaj twarz tak Windows Witam odcisk palca.

Dezactivand codul PIN nu inseamna ca nu veti mai avea nevoie de parola si ca Windows Login Screen o sa dispara. Se va solicita in continuare parola contului Microsoft al user-ului de pe Windows 10 de fiecare data cand porniti sau revine din sleep / lock laptop sau PC.

Dodaj komentarz

Twój e-mail address nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Suma
0
Akcje
Poprzedni artykuł

Napraw PageSpeed ​​Insights „Zwrócona latarnia morska error: Coś poszło nie tak "

Następny artykuł

Xcode Cloud si TestFlight pe Mac - Nowe usługi Apple dla programistów