Jak możemy uniemożliwić użytkownikom systemu Windows, aby wyłączyć lub ponownie uruchomić system

kiedy komputer Nasi pracownicy mają dostęp oraz inni użytkownicy (członkowie rodziny, przyjaciół lub współpracowników), najprawdopodobniej nie chcesz, aby mieć dostęp do niektórych działania systemuPomiędzy nimi są włączone zamknięcie lub restart systemu Windows, Na przykład, jeżeli użytkownik otworzy naszą pozostawić pewne akta lub aplikacje możemy pracować, jeśli inny użytkownik blisko lub Ponowne uruchomienie systemu możemy stracić godzin pracy. Aby uniknąć takich sytuacji, najłatwiej jest ograniczyć dostęp Inni użytkownicy systemu do poleceń zamknięcie, restart, spać lub hibernować.

Jak ograniczyć użytkownikom dostęp do systemu Windows Shutdown, restart, uśpienia lub hibernacji?

  • otwarte Konsul Microsoft Management (Typ: MMC in Szukaj na stronie z Menu start)
  • a następnie kliknij filet (Lewy górny róg), a następnie wybierz Dodaj / Usuń przystawkę

add-remove-MMC

  • lewa strona otwartym oknie, kliknij dwukrotnie Obiekt zasad grupy

grupę celem polityki

  • a następnie kliknij Paść się (w Obiekt zasad grupy: Komputer lokalny)

grupy Kreator polityki

  • kliknij na zakładkę użytkownicynastępnie wybierz Niebędący administratorami i kliknij OKwtedy na koniec

wybierz-users-for-grupowym polityki obiektu

  • z powrotem MMCW ramach nowej grupy utworzonej Komputer lokalny / Non-Administratorzy Polityka, Ludzie przez Konfiguracja użytkownika> Szablony administracyjne> Menu Start i na pasku zadań
  • w prawym okienku znajdź i kliknij dwukrotnie wpis Usunąć i uniemożliwić dostęp do shutdown, restart, snu i hibernacji polecenia

usunięcie dostępu do systemu-restart, sen, hibernacja

  • Następnie w oknie dialogowym Ustawienia, wybierz Włączone i kliknij zastosować i OK

Zapobiegają użytkownicy-z-zamykanie-dół-komputer

Po wprowadzeniu tych zmian, zlecenia zamknąć, restart, sen si hibernować zostaną usunięte z Menu start. Przycisk Moc będzie brakować, a ekran Zabezpieczenia systemu Windows które mogą być dostępne z kombinacji klawiszy Ctrl + Alt + Delete.

usuń opcje-power-

Uwaga: Jeśli chcesz, aby ograniczenie i wyloguj polecenia w menu Start systemu Windows, a następnie w dalszym ciągu pod / ustawień komputera lokalnego dla administratorów Ochrona włączony Usuń Wyloguj w menu Start.

Ustawienia Stealth - Jak zapobiec użytkowników systemu Windows z zamknięciem lub ponownym uruchomieniu komputera

Jak możemy uniemożliwić użytkownikom systemu Windows, aby wyłączyć lub ponownie uruchomić system

O autorze

podstęp

Zostaw komentarz